Spring naar inhoud

Geslaagd introducé toernooi

Afgelopen vrijdagavond stond het zogeheten introducé toernooi van TTV Pearle Wezep op het programma.

Dit toernooi houd in dat een tafeltennisser samen met een niet tafeltennisser een team vormt. Dit kan bijvoorbeeld een familielid, vriend, vriendin of collega zijn. Een team bestaat dus uit 2 personen, de tafeltennissers spelen tegen elkaar en de niet tafeltennissers spelen ook tegen elkaar. Wordt de individuele wedstrijd door twee personen van hetzelfde team gewonnen dan is de winnaar van die wedstrijd bekent, wint er 1 en verliest er 1, dan wordt er een dubbel gespeeld.

Dit zorgt vaak voor mooie en lachwekkende situaties, zo ook deze avond. De opkomst was met 12 teams, dus met 24 personen goed te noemen. De 12 teams werden op basis van rating van de tafeltennissers ingedeeld in 2 poules.

Er werd door alle deelnemers leuk en sportief gespeeld. De nummers 1 en 2 plaatsten zich voor de halve finales. Dit waren Frank en Yannick tegen Jan en Ron, en Jeroen en Wilma tegen Annerieke en Jan. Deze koppels waren erg aan elkaar gewaagd, aangezien er ook door beide koppels gedubbeld moest worden. Uiteindelijk plaatsten Jeroen en Wilma en Jan en Ron zich voor de finale. Ook nu waren de teams wederom aan elkaar gewaagd en moest een allesbeslissende dubbel er aan te pas komen om een winnaar aan te kunnen wijzen. Jan en Ron maakten hun favorietenrol waar door het toernooi winnend af te sluiten, met een welverdiende 2e plaats voor Jeroen en Wilma. Al met al kan er teruggezien worden op een geslaagde avond, een ieder (deelnemers, toeschouwers en andere belangstellenden) hartelijk dank voor zijn of haar aanwezigheid.