Spring naar inhoud

Debuut dames TTV Pearle Wezep in 1e divisie

Door: André Plette
Wezep - Vandaag stond de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie 2022 op het programma. Na het kampioenschap in het vorige  seizoen gaat het voor de dames van Wezep een hele kluif worden om te handhaven in deze zware competitie. De dames van TTV Pearle Wezep zullen het deze competitie zonder kopvrouw Annemarie moeten doen i.v.m. haar zwangerschap. Het team is versterkt met Mirjam de Boer uit Groningen,  waardoor de samenstelling van het team de komende competitie bestaat uit; Jenny, Hetty, Mirjam en Annerieke.

De eerste wedstrijd was thuis tegen het sterke Hilversum. Het niveau is in de 1e divisie duidelijk hoger dan in de 2e divisie, wat uiteindelijk ook in de einduitslag tot uiting kwam. Jenny en Hetty speelden prima maar wisten hun potjes niet te winnen, Annerieke verloor 1 maal en wist knap 1 partij te winnen. In het dubbelspel wisten Hetty en Annerieke knap tegenstand te bieden maar kwamen net te kort om de partij te winnen, waardoor de einduitslag 1-6 werd. Nieuw voor de dames is dat er in de 1e divisie 7 punten verdeeld worden i.p.v. 10, namelijk allemaal 2 partijen individueel en een dubbel. Volgende staat de uitwedstrijd tegen de Treffers uit Roelofarendsveen, wederom een erg sterk team. Dit team zal naar alle waarschijnlijkheid meedoen voor het kampioenschap,  dus het zal wederom een zware middag worden voor de dames van TTV Pearle Wezep.