Spring naar inhoud

Julian Plette clubkampioen TTV Wezep

Door: Eljakim Doorneweerd
WEZEP – Julian Plette is voor de tweede keer clubkampioen geworden van tafeltennisvereniging Wezep. In de finale versloeg hij Hermen van de Schootbrugge zonder enige moeite: 3-0. De strijd om plek drie werd gewonnen door regerend clubkampioen Jeroen Rotman, hij stond voor het eerst in negen jaar niet in de finale. 

Klik hier voor de fotoreportage

De kwartfinales waren eigenlijk niet veelzeggend. Julian Plette, Jeroen Rotman en Wiebren van de Schootbrugge rekenden vrij eenvoudig af met Johan Bosman, Ronald van Unen en Bert van Weeghel. De andere kwartfinale tussen Hermen van de Schootbrugge en Eljakim Doorneweerd was wel noemenswaardig. Eljakim kwam op 2-0 voorsprong, maar Hermen vocht zichzelf knap terug naar 2-2. In de laatste game kregen beiden kansen om de wedstrijd te beslissen en uiteindelijk was het Hermen die aan het langste eind trok.

De halve finales waren ook zinderend spannend. De verwachte finale tussen Jeroen Rotman en Julian Plette bleef uit, want zij troffen elkaar al bij de laatste vier. Jeroen stond acht jaar opeenvolgend in de finale, maar gisteren kwam daar verandering in. Julian was namelijk de sterkste en dwong een finaleplek af. De andere halve finale ging tussen de broers Hermen- en Wiebren van de Schootbrugge en ook zij maakten er een spektakelstuk van. In een enerverende wedstrijd die alle kanten op ging won Hermen.

De finale was niet heel erg spannend. Hermen leek zijn krachten verspeeld te hebben in de wedstrijden tegen Eljakim en Wiebren, waarin hij tot het uiterste moest gaan. Julian had twee minder zware wedstrijden achter de rug en had ook in de finale de langste adem. Hij maakte zijn favorietenrol waar en zegevierde in de finale. Nadat hij in 2016 de jongste clubkampioen van TTV Wezep werd, mocht hij afgelopen weekend opnieuw de beker omhoog houden.