Spring naar inhoud

Clubkampioenschappen, een verhaal apart

Door: Eljakim Doorneweerd
WEZEP – Op zaterdag 8 juni worden in de Kamphal in Wezep de Clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging Wezep afgewerkt. Geen jaar is hetzelfde en het komt zelden voor dat er geen verrassingen plaatsvinden. Daarom zijn de Clubkampioenschappen een verhaal apart, er is geen pijl op te trekken.

Het decor van aanstaande zaterdag.

Door: Eljakim Doorneweerd
Afgelopen jaar was de meest recente verrassing. Eljakim Doorneweerd werd vierde in de poule, stootte door in de knock-outfase en door respectievelijk Hermen- en Wiebren van de Schootbrugge verrassend te verslaan in de kwart- en halve finale, stond hij plots in de finale. In de finale was het echter kinderspel voor Jeroen Rotman, een afgetekende 3-0 overwinning.

Twee jaar eerder, 14 mei 2016. Julian Plette had de mogelijkheid om zijn titel als jeugdclubkampioen te prolongeren, maar koos er toch voor om mee te doen bij de senioren. Veertien jaren jong en een van de outsiders voor de top drie deze middag. Bij Julian loopt alles perfect en alles valt op z’n plaats. Het resulteert in een finaleplaats voor de Oosterwoldenaar wat op zich al tot verwondering leidde. Aan het eind van de rekening wist hij het toch te flikken en werd clubkampioen. De jongste clubkampioen bij de senioren óóit, een record wat niet zomaar (misschien wel nooit) verbroken gaat worden.

Dan naar de toekomst, 8 juni 2019. Dit jaar zal er weer volop spanning en sensatie zijn en verrassingen zijn niet uitgesloten. Julian Plette heeft twee jaar achter elkaar, voor zijn kunnen, tegenvallend gepresteerd tijdens de Clubkampioenschappen. Toch kunnen we er niet omheen dat hij dit jaar opnieuw topfavoriet is. Op papier gevolgd door Jeroen, Wiebren en vervolgens Hermen. Het verleden leert ons dat we al een bijna zekerheid hebben en dat is een finaleplaats voor Jeroen Rotman. De laatste acht keer dat hij deelnam kwam hij alle keren terecht in de finale, waarvan zes overwinningen. Vorig jaar werd hij, na twee jaar ‘droogte’, voor het laatst clubkampioen en is hij dit jaar dus titelverdediger. Outsiders moeten nooit uitgesloten worden, zoals vorig jaar bleek. Naast Eljakim Doorneweerd is ook Johan Bosman een van de kanshebbers op een plaats bij de eerste drie.

Toch blijft het bij speculeren, want het is alom bekend dat het alle kanten op kan gaan. Iedereen kent elkaar en dat maakt het altijd extra lastig om van elkaar te winnen. Dat wetende belooft het een spektakel te gaan worden op zaterdag 8 juni. De finale zal naar verwachting rond 15:00 aanvangen. U bent de hele dag welkom in De Kamphal in Wezep.