Spring naar inhoud

EDR Klazinaveen 2019

Door: André Plette
Ook dit jaar vertrok er weer een delegatie van tafeltennisvereniging Wezep richting Klazienaveen voor het jaarlijkse Edr toernooi in Klazienaveen. Aangezien de weersvoorspellingen aan het begin van de week een beetje wisselend waren was het even afwachten wat voor weer het zou worden, gelukkig was het (traditiegetrouw) prima weer.

Nadat alle tenten, de vouwwagen en caravan gesetteld waren, kon er genoten worden van veel tafeltennis. Nadat de diverse toernooien op de eerste dag afgelopen waren werd er smakelijk gegeten in een pizza of kebab. 's Avonds werden er diverse leuke bordspellen gespeeld en werd er wat gevoetbald. Door diverse mensen werd er reikhalzend uitgekeken naar het onderdeel latje trap, met o.a. grootmeester Daan in de gelederen. Vorig jaar ontpopte Daan zich namelijk als latje trap meester door 4 maal achter elkaar de lat te raken, tot op dit moment is dit record nog niet geëvenaard of overtroffen. Dit jaar was het niveau wat latje trap betreft helaas wat minder. Na een wat kortere nacht als gebruikelijk, kon er ‘s ochtends alweer vroeg ontbeten worden, aangezien Jenny alles alweer bijtijds op tafel had staan. Bert had overigens weer heerlijke eitjes mee, om de dag goed te beginnen. De jeugd mocht zich alweer vroeg opmaken voor hun wedstrijden, zij begonnen namelijk al om 9.00 uur. Gaandeweg de dag begonnen ook de andere toernooien. Deze avond werd er heerlijk chinees eten gehaald, wat een ieder zich dan ook goed liet smaken. 's Avonds werd er weer gezellig gebald of skipbo gespeeld. Deze nacht werd er door diverse mensen aanzienlijk langer/beter geslapen dan de eerste nacht, wat op zich wel verklaarbaar is. Ja, en dan breekt de laatste Edr dag van 2019 alweer aan. Na wederom een prima ontbijt maakten de spelers/speelsters zich op voor de laatste toernooien. Tussendoor werd er al één en ander opgeruimd. Aan het eind van het Edr kon de volgende balans opgemaakt worden wat prestaties betreft; Bert haalde met zijn compagnon de finale van de troostronde bij de Die Haerts, helaas wisten ze die net niet te winnen, maar knap gedaan. Jeroen en Hermen wisten bij de heren C de finale van de troostronde te bereiken, ze werden uiteindelijk ook 2e, prima gedaan mannen. Johan en Annerieke haalden in de categorie E de finale in de hoofdronde, zij werden ook 2e wat ook een mooie prestatie was. Jenny en André bereikten de finale bij de recreanten en wisten die nipt te winnen. De grootste prestatie was dit keer wederom de zeer geslaagde dagen samen en de uitstekende organisatie, een ieder hartelijk dank voor zijn of haar medewerking.

Foto's Henk Hommes en eigen foto's