Spring naar inhoud

Dames Wezep eindigen op 2e plek.

Door: André Plette
Wezep -
Na de  7-3 nederlaag tegen Dedemsvaart vertrokken de dames van Wezep vol goede moed richting Enschede om daar een positief resultaat neer te zetten. Het was alweer de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2019. Er werd gespeeld voor de 2e plek, aangezien Dedemsvaart vorige week reeds kampioen was geworden. De dames van Wezep stonden samen met Dalfsen op een gedeelde tweede plaats, maar op onderling resultaat zou Dalfsen tweede worden als het puntenaantal ook na de laatste competitieronde gelijk zou zijn. Voor Wezep speelden deze keer, Hetty, Jenny en Annerieke. Tranier/ coach Jeroen was vandaag ook van de partij om zijn pupillen te voorzien van tips.

Annerieke mocht het spits afbijten tegen Tessa, Annerieke speelde prima en won met 0-3. Vervolgens speelde Hetty tegen Marjolein, ook deze wedstrijd ging met 0-3 naar Wezep. Toen was het Jenny’s beurt, zij mocht het opnemen tegen Zhihong (deze speelster werd bereid gevonden om alsnog in te vallen na personele problemen bij de tegenstanders, waarvoor hartelijk dank). Jenny was prima op dreef en won de wedstrijd met 1-3. Vervolgens speelden Hetty en Annerieke de dubbel, ook deze wedstrijd werd gewonnen door de dames van Wezep met 0-3, waardoor er een mooie 0-4 tussenstand bereikt was. Inmiddels was de uitslag van concurrent Dalfsen bekend, zij hadden met 5-5 gelijk gespeeld tegen Buitenpost wat betekende dat er minimaal 6 punten behaald moesten worden voor de felbegeerde 2e  plek. Annerieke mocht het vervolgens opnemen tegen Marjolein, deze 2 speelsters maakten er traditiegetrouw weer een 5 pitter van, Annerieke was deze keer de gelukkigste en won met 9-11 in de vijfde. Jenny mocht het nu opnemen tegen Tessa. Tessa won met 3-1, waardoor de tussenstand 1-5 werd. Hetty had de eer om het 6e punt binnen te slepen tegen Zhihong, dit deed ze dan ook door met 0-3 te winnen. Jenny mocht vervolgens aantreden voor haar laatste wedstrijd. Ook Jenny maakte het tegen Marjolein superspannend, het werd namelijk ook een 5 pitter, deze keer was Marjolein de gelukkigste en won met 11-9 in de vijfde. Annerieke en Hetty wonnen hun laatste potje beiden met 0-3 tegen Zhihong en Tessa, waardoor er een mooie 2-8 overwinning genoteerd kon worden.

Het damesteam van Wezep kan terugzien op een uitstekend en bovendien een gezellig seizoen met een mooie 2e plek als resultaat.

Wat de technische staf nog wel enigszins zorgen baart was de opvallende interesse van 1 van de speelsters van Wezep in het team van Entac, ze was namelijk tijdens de wedstrijd erg lang in gesprek met een speelster van Entac. Er zal toch geen transfer in de lucht hangen?