Spring naar inhoud

Dames uit tegen koploper Dedemsvaart

Door: Hettie Kamphorst
WEZEP – Afgelopen zaterdag 13 april stond het Dames team van Wezep voor de loodzware opdracht om tegen koploper en kampioenskandidaat Dedemsvaart de return uitwedstrijd te spelen nadat in eigen huis met 3-7 was verloren.

Nadat chauffeuse Jenny enkele hagelbuien op de snelweg had getrotseerd kwamen we ruim op tijd aan in Dedemsvaart zodat we ons terdege voor konden voorbereiden (koffie drinken en ook nog even inspelen).

Annerieke mocht de spits afbijten tegen Laura. Deze partij ging helaas in 3 games naar Dedemsvaart (nog even warmdraaien voor Wezep).

 

 

De 2e set was een spannende strijd tussen Daniëlle en Hettie. Laatstgenoemde wist de partij, knap, in 3 games naar zicht toe te trekken. Daniëlle was licht nerveus omdat Dedemsvaart bij 4 gewonnen sets al kampioen kon worden en Wezep wilde daar natuurlijk niet zonder slag of stoot aan meewerken. Dus de tussenstand na twee gespeelde sets: 1-1.

Jenny kon geen potten (zelfs geen balletjes) breken in haar partij tegen de zeer sterke Arina.  Arina, met een ranking van boven de 1300, had in het verleden, door kampioen in de 1e Divisie te worden, het recht gehad om Eredivisie te spelen maar door omstandigheden was dat er niet van gekomen. Dit geeft echter wel aan wat er als tegenstander tegenover ons stond. Maar onze dames zijn voor niets of niemand bang dus ondanks deze hoge rating gingen we er volle bak tegen aan. Maar zoals gezegd lukte het Jenny niet deze partij naar zich toe te halen en werd de tussenstand 2-1 voor Dedemsvaart.

Daarna het dubbel. Wezep had Annerieke en Hetty ingezet en voor hen de loodzware taak om tegen de sterkte Arina en ook best wel goed spelende Laura te spelen.  Annerieke en Hettie hadden een slimme spelstrategie bedacht (houden we geheim) en begonnen vol goede moed aan deze partij. De 1e game ging in een goede en spannende strijd naar Wezep met 9-11. De 2e game werd een ware thriller. Beide teams lieten hun beste spel zien en de rally’s waren lang en mooi om te zien. Ook de 2e game ging in 13-15 naar Wezep. In game 3 kwamen de dames van Dedemsvaart sterk, zoals een echte kampioen betaamt, terug en wonnen met 12-10. In de 4e games wist Annerieke met goed aanvallend spel, op het juiste moment en met een perfecte timing, de dames van Dedemsvaart in de verdrukking te brengen. In 1e instantie brachten ze nog veel terug, maar na het aangaan van de rally en het goede plaatsen van Hettie wisten de dames van Wezep deze 4e game overtuigend met 5-11 naar zich toe te trekken. Tussenstand: 2-2. Spannend dus, vooral voor de dames van Dedemsvaart.

Set 5, Daniëlle tegen Annerieke,  ging na een spannend begin van de 1e en de 2e game in 11-9 toch uiteindelijk overtuigend in de 3e game in 11-3 naar Dedemsvaaart.  Nog niets aan de hand, tussenstand 3-2.

De 6e set speelde Laura tegen Jenny en deze partij ging helaas ook in 3 naar Dedemsvaart. De dames zijn kampioen! De spanning is eraf en Dedemsvaart kan de rest van de partijen vrijuit spelen (4-2).

Maar we buigen niet ons hoofd en strijden koppig door, met opgeheven hoofd verder! Arina tegen Hettie. 1e game gaat overtuigend naar Arina, Hettie heeft niets in te brengen. Maar dan ontpopt Wilma, onze trouwe supporter, onze steun en toeverlaat zich als een geboren coach. Met enkele praktische tips weet Hettie zicht te herpakken en wint verrassend de 2e game. Maar zoals eerder al gezegd is Arina te sterk, zeg maar gerust een maatje te groot voor Hettie en ze weet de wedstrijd weer naar zicht toe te halen en wint in 4 games. 5-2, het gaat nu hard de verkeerde kant op.

Vol goede moed echter op naar de 8e set. Daniëlle tegen Jenny, ook een wedstrijd om wat dieper op in te gaan. De 1e game gaat in een zeer spannende en een erg goed spelende Jenny toch nipt in 11-9 naar Dedemsvaart, jammer. Maar Jenny weet niet van opgeven en komt met haar geheime wapen; een zeer vernietigende en flitsende backhand. Wauw, wat zien we nu? Jenny wint de 2e game met 13-15. De 3e game vergeten we en in de 4e wordt het weer ouderwets spannend. Helaas……………..13-11. Jammer, toch bijzonder knap gespeeld, dat geeft de burger moed voor de laatst wedstrijd volgende week zaterdag tegen Enschede.

De één na laatste set mag Annerieke weer aan de bak. Annerieke speelt goed, ze heeft het geduld om de perfecte bal af te wachten en dan met een dodelijke voorhand de bal af te maken. Heel knap gespeeld tegen de zeer sterke Arina. Tocht trekt Arina ook hier aan het langste eind en wint in 4 games, 4e met 11-7 van Annerieke. Maar ook Annerieke kan met deze goed gespeelde partij verder. Mentaal zie je Annerieke ieder week groeien en dat is knap omdat ze altijd tegen dames speelt die al veel langer ervaring hebben. Oh ja, tussenstand 7-2.

Laatste pot tussen Laura en Hettie. Hettie is er klaar mee en weet deze partij overtuigend naar zicht toe te trekken in 3 games. Zo dat is dat en 3 punten mee naar huis. De dames in Dedemsvaart zijn blij met hun kampioenschap. Maar wij gaan lekker pannenkoeken eten en sluiten de middag/avond gezellig af.

Omdat Dalfsen met 10–0 van Enschede heeft gewonnen staat Wezep nu gelijk in punten met Dalfsen (ook een degradant uit de 2e Divisie trouwens) en zal volgend week de beslissing vallen wie er twee en drie gaat worden.

Wat de uitslag ook gaat worden; de dames van Wezep hebben een goede competitie ronde gedraaid. En voor de liefhebber: Er mogen volgende week zaterdag fans mee naar Enschede☺, wel zelf rijden onze auto zit vol, Wilma ga je ook mee? De wedstrijd begint om 17.30u. Mooi om de zaterdagmiddag/avond “kapot”te maken zou ik zo zeggen.