Spring naar inhoud

Goede wedstrijd dames tegen DTV ’84

Door: André Plette
WEZEP – De eerste uitwedstrijd van deze competitie van de dames van ttv Wezep was tegen het sterke DTV '84 uit Dalfsen. Helaas moest Jenny deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Lianne was bereid om haar plek deze middag over te nemen, waardoor de namen van Hetty, Lianne en Annerieke op het wedstrijdformulier ingevuld konden worden.

Annerieke, Hettie en Lianne

Ze mochten het deze middag opnemen tegen Mirjam, Janninka en Nadine. Op voorhand dus een pittige opgave voor de dames van wezep. Lianne en Nadine beten het spits af, Nadine won de openingswedstrijd met 3-0. Hierna waren het Hetty en Janninka die het tegen elkaar mochten opnemen. De eerste game ging naar Janninka, de volgende 3 echter naar Hetty, waardoor de stand weer in evenewicht was.

Vervolgens mochten Mirjam en Annerieke het tegen elkaar opnemen. Mirjam won de partij met 3-0, waarmee ze Dalfsen weer op voorsprong zette. De dubbel was zoals zo vaak een sleutelwedstrijd om aansluiting te houden, Lianne en Annerieke speelden hierin tegen Janninka en Nadine. Het spel golfde heen en weer, en was dan ook een mooie wedstrijd om te zien (zonder partijdig te zijn natuurlijk). Er moest dan ook een vijfde game aan te pas komen om een beslissing te forceren. De jonkies van Wezep wisten na een achterstand in de beslissende vijfde game knap terug te komen en trokken aan het langste eind, waardoor de stand weer in evenwicht was. Deze wedstrijd bleek een voorbode voor de volgende 4, deze werden namelijk ook allemaal in vijven beslist. Lianne won van Janinka, Annerieke won van Nadine, Hetty verloor van Mirjam en Annerieke verloor van Janninka. Dit hield wel in dat de tussenstand weer in evenwicht was, 4-4. De volgende wedstrijden werden beiden door de dames van Dalfsen gewonnen, Mirjam won van Lianne met 3-0 en Nadine won met dezelfde cijfers van Hetty, waardoor er aan het eind van de (lange) middag een 6-4 overwinning voor Dalfsen op het wedstrijdformulier stond.

Voor de dames van Wezep is dit overigens een prima uitslag tegen dit sterke team uit Dalfsen dat 1 van de grote favorieten is voor het kampioenschap in de 3e divisie. Al met al een mooie middag bij een leuke vereniging met aardige en sportieve tegenstanders.