Spring naar inhoud

Stand van zaken: Team 5

Door: Michiel Boer
Na een zwaar afgelopen seizoen is het vijfde team positief begonnen aan het nieuwe seizoen. Stond het team na de eerste speelronde nog tweede, dan had het zich na de tweede speelronde door middel van een 7-3 overwinning op de koploper opgewerkt naar de koppositie. De indrukken die tot dan toe zijn opgedaan doen vermoeden dat het team zich in een gemakkelijkere poule bevindt, hetgeen zich in de derde speelronde dan ook ogenschijnlijk laat bewijzen door een 9-1 overwinning op het op dat moment derde geplaatste Zwolle.

Jenny Rotman

Een mooie stand om mee te winnen, 9-1. Op het eerste gezicht lijkt het een redelijk gemakkelijke wedstrijd te zijn geweest, echter is niets minder waar. De eerste drie wedstrijden lijkt Wezep zonder al te veel weerstand naar zich toe te trekken. De dubbel, gespeeld door Hans van de Schootbrugge en Michiel Boer, markeert echter het keerpunt van de avond. Deze word weliswaar gewonnen door het vijfde team, maar beide Wezepse spelers concluderen dat dit weinig te maken had met het eigen kunnen. De rest van de avond blijft het team echter hard doorvechten en wordt alles, met uitzondering van de tweede wedstrijd van Michiel, uiteindelijk gewonnen.

De derde speelronde is voorbij, en het vijfde staat nog altijd met een viertal punten op kop. Een weekend gaat voorbij en het tweede geplaatste team uit de poule, te weten GTC 4 (Genemuiden), behaalt een 3-7 overwinning op Dalfsen. Diezelfde vrijdag gaat Wezep, met de wetenschap dat het ten minste drie punten moet behalen om de koppositie te behouden, met opgeven hoofd op weg naar het, op papier zwakkere, Nunspeter-team. Onverwachts blijkt deze avond echter af te lopen in een 7-3 nederlaag, zij het zo dat Nunspeet de overwinning dan ook zonder meer heeft verdiend.

De vierde speelronde achter zich gelaten, wordt het weekend, om vervolgens weer maandagavond te worden. Dit maal is het aan Hans, Jenny en Michiel om na het afgelopen verlies een sterke zege mee terug te nemen. In de vorm van een 1-9 wordt dit dan ook gedaan. De donderdag van dezelfde week blijkt Genemuiden echter hetzelfde plan te hebben gehad, waardoor Wezep zich opnieuw niet langer als enig koploper kan profileren.

De helft van het seizoen is dus reeds voorbij, waarbij Wezep zich naar een gedeelde eerste plek heeft gewerkt. De spanning onder de gelederen stijgt nu het kampioenschap meer dan ooit in zicht is, zij het met de kennis dat het vijfde alles op alles zal moeten zetten om het voorgaande ook daadwerkelijk te behalen.

Dinsdag 16 oktober zullen Genemuiden en Zwolle een nieuwe wedstrijd spelen, en vervolgens Wezep een nieuwe stand serveren. Hetzelfde zullen Nunspeet en Heino op vrijdag 19 oktober doen. Namens het vijfde team nodigt TTV Bosman Wezep u dan ook van harte uit op vrijdag 19 oktober om 19:30 in de Kamphal te komen supporten, waarna voor Adriaan, Hans, Jenny, Jan, Kor en Michiel hopelijk duidelijk zal gaan worden hoe heet de soep gegeten zal moeten worden.