Spring naar inhoud

Damesteam presteert naar behoren

Door: André Plette
WEZEP - De dames komen weer het nodige van het mooie Nederland te zien, aangezien ze in de landelijke 3e divisie uitkomen en zo dus de nodige kilometers moeten maken voor de uitwedstrijden.

De aftrap was in Buitenpost, een bekende maar ook een geduchte tegenstander. Buitenpost beschikt over een sterk team wat graag wil promoveren, er stond de dames dus een moeilijke wedstrijd te wachten. Deze keer speelden Jenny, Lianne en Annerieke namens de Wezepse formatie. De verschillen waren vaak niet heel groot, maar uiteindelijk was Buitenpost toch net een maatje te groot en dus werd deze wedstrijd met 7-3 verloren. Alle dames wisten 1 wedstrijd te winnen.

De tweede wedstrijd was de thuiswedstrijd tegen Entac uit Enschede. Ook tegen deze dames hebben ze eerder gespeeld, deze keer waren het Hetty, Lianne en Annerieke die namens Wezep het strijdtoneel mochten betreden. De wedstrijd verliep voor de dames van Wezep zeer voortvarend, helaas moets 1 van de dames van Entac voortijdig de strijd staken vanwege een blessure. Hierdoor speelden Hetty en Lianne beiden 2 wedstrijden en Annerieke 3. Al deze wedstrijden inclusief de dubbel werden gewonnen, waardoor er aan het einde van de middag 10-0 op het formulier ingevuld kon worden.

Vervolgens stond de uitwedstrijd naar het verre Leiden op het programma, deze keer speelden Jenny, Lianne en Annerieke weer. Het bleek een zware middag te worden, met als uitslag een 8-2 nederlaag. Lianne en Annerieke wisten beiden 1 keer te winnen. De volgende wedstrijd betrof wederom een uitwedstrijd en wel tegen Utrecht, ook een oude bekende. Ditmaal speelden Harmke, Lianne en Annerieke. Het werd een mooie gelijkopgaande strijd tussen de dames, wat een mooie puntendeling (5-5) opleverde. Harmke won 1 partij, Lianne en Annerieke beiden 2. Na deze wedstrijd zaten de dames op de helft van hun competitie.

Inmiddels hebben ze de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft alweer gespeeld tegen de dames uit Buitenpost, het werd bijna een kopie van de uitwedstrijd met als verschil dat de dubbel nu werd gewonnen en destijds werd verloren. Namens Wezep speelden Hetty, Lianne en Annerieke. Alle dames wisten 1 keer te winnen, plus het dubbel wat dus een 4-6 eindstand opleverde. Na deze wedstrijd konden de dames (en heren) aanschuiven om een lekkere maaltijd te nuttigen, mogelijk gemaakt door Jenny, waarvoor hartelijk dank.

Een kijkje op de ranglijst leert ons dat de dames op een 4e plaats staan, op zich zijn er nog wel mogelijkheden om een plekje op te schuiven, maar de concurrentie zal zich niet zo makkelijk gewonnen geven. Met dit in het achterhoofd zullen er wellicht nog een aantal mooie wedstrijden volgen.