Spring naar inhoud

Stand van zaken: Team 3

Door: Gert-Jan Doorneweerd
Het derde team bestaat dit seizoen uit Bert/ Jan van ’t Hul en Gert-Jan. Het doel mocht duidelijk zijn, namelijk handhaving in de tweede klasse. In Deventer tegen Swift werd het spits afgebeten met als resultaat 5-5 (Jan 2/Bert 2/dubbel 1). Thuis tegen Smash-In uit Ens werd vervolgens een ruime 8-2 overwinning geboekt.
Tegen titelkandidaat Trias werd de schade beperkt gehouden en bleven er 4 punten in Wezep. Helaas wist Bert net niet zijn derde partij van de avond te winnen door in de laatste pot met een 11-13 in de vijfde game aan het kortste eind te trekken. Na deze avond werd meteen bevestigd dat Jan en Bert een ijzersterk dubbel vormen. Sowieso kan van Bert gezegd worden dat hij goed in vorm verkeert. Dit werd nog eens te meer duidelijk in de uitwedstrijd tegen medetitelkandidaat Heino waarin 6 punten werden meegenomen naar Wezep. Bert wist al zijn wedstrijden te winnen, Jan 2 (Jan die een heel degelijk seizoen draait) en natuurlijk de dubbel. Bij Gert-Jan liep het maar niet in de eerste 4 wedstrijden na een goed seizoen te hebben gedraaid in het najaar.

De Brug uit Apeldoorn werd met 1-9 afgetroefd en ook de zesde wedstrijd verliep prima. Swift waarin eerder nog tegen gelijk werd gespeeld, mocht maar 3 punten terug naar huis. Conclusie is dat het prima verloopt met het derde seniorenteam. Heino bezet plek 1 met 41 punten en vervolgens staan Trias en Wezep naast elkaar met 39 punten. Bert presteert met 15/18 uitzonderlijk goed. Jan draait zoals eerder vermeld een heel degelijk seizoen met 12/18. Gert-Jan begint beter te spelen en wist in de laatste 2 wedstrijden toch nog 4 potten te winnen en staat nu 6/18. De dubbel gaat voortreffelijk met 6 gewonnen dubbels! Handhaving is behaald en nu hoopt het derde team nog een leuk aantal punten binnen te slepen.

Kampioenschap zit in het achterhoofd uiteraard met zo’n kleine achterstand op Heino, maar de druk is er totaal niet omdat niks moet dit seizoen. Het enige wat Jan en Bert in ieder geval willen is 10/10 met de dubbel scoren dit seizoen.