Spring naar inhoud

Dames winnen van Buitenpost

Door: André Plette
WEZEP - Vandaag mochten de dames van Wezep de competitie beginnen tegen een  oude bekende van het vorige seizoen, namelijk Buitenpost 1 . Beide teams zijn over het algemeen goed aan elkaar gewaagd, zo ook vandaag.

Annerieke Plette

Vandaag speelden namens Wezep;  Jenny Rotman, Hetty  Kamphorst en Annerieke Plette.  Voor Buitenpost speelden; Rianne Komrij, Anine Stegeman en Linda Kleiker. Jenny mocht namens Wezep het spits afbijten en speelde een prima wedstrijd, maar de winst ging in deze partij naar Rianne. Beide dames speelden overigens een goede wedstrijd. Vervolgens speelde Hetty tegen Anine, het spel golfde heen en weer en het was Hetty die na een bloedstollende 5e game aan het langste eind trok, waardoor de stand weer in evenwicht was, 1-1. Toen mochten Annerieke en Linda het tegen elkaar opnemen, ook deze partij ging lange tijd gelijk op, maar Linda was in de beslissende 5e game net wat beter en zette Buitenpost weer op voorsprong, 1-2. In de dubbel namen Hetty en Annerieke het op tegen Rianne en Anine, wederom een gelijkopgaande strijd, waarin Wezep in de 5e game de gelukkigste was, zodat de stand weer in evenwicht was, 2-2. Hetty won vervolgens met 3-0 van Rianne, waardoor ze haar team voor het eerst op voorsprong zette, 3-2. Vervolgens streden Jenny en Linda voor het 6e punt in deze wedstrijd, Linda won , zodat het weer gelijk werd, 3-3.  Toen was het de beurt aan Annerieke en Anine, wat een mooie  3-1 overwinning voor Annerieke opleverde, 4-3. Hetty en Linda mochten daarna aantreden voor hun laatste wedstrijd van deze middag. Hetty raakte gaandeweg de middag steeds beter op dreef en won ook deze wedstrijd, 5-3. Annerieke en Rianne maakten er wederom een spannende wedstrijd van welke in 5 games beslist moest worden, Rianne wist de laatste game met 8-11 te winnen, waarmee Buitenpost weer aansluiting had op Wezep, 5-4. Jenny en Anine mochten de middag afsluiten, Jenny speelde erg vast en wist deze partij heel knap te winnen, waarmee ze haar team de overwinning bezorgde, 6-4. Al met al waren het veel spannende partijen, wat een mooie overwinning opleverde voor de dames van Wezep. Volgende week hebben de dames een vrij weekend, aangezien SVE uit Utrecht zich helaas teruggetrokken heeft uit de competitie vanwege personele bezetting.