Spring naar inhoud

Verslag dames wedstrijd Buitenpost 1 – TTV Bosman Wezep 1

Vandaag, 28 maart 2018, moesten de dames uit Wezep het opnemen tegen de dames uit Buitenpost. Gezien de ranglijst leken de teams aardig aan elkaar gewaagd te zijn. Dit bleek uiteindelijk ook wel, gezien de einduitslag 4-6.
Voor Wezep speelden dit keer; Harmke Puttenstein, Lianne Puttenstein [moeder en dochter] en Annerieke Plette. Lianne mocht het spits afbijten en deed dit uitstekend en zette Wezep direct op een 0-1 voorsprong. Daarna was het Annerieke die een poging deed om het tweede punt binnen te halen. Dit leek te gaan lukken en ze nam een 0-2 voorsprong in games, echter de tegenstandster kon het tij tijdig keren en won alsnog met 3-2, waardoor de stand weer in evenwicht was, 1-1. Toen kwam het moment van de dag, namelijk de comeback in competitieverband van Harmke. Jaren terug stond Harmke al bekend als groot tafeltennistalent, en ze liet vandaag zien het zeker nog niet verleerd te zijn. Harmke’s eerste potje was een opwarmertje en werd helaas verloren, wat een 2-1 achterstand betekende.

De werd dubbel gespeeld door Lianne en Annerieke, ze lieten zien dat ze een prima dubbel zijn en konden de stand weer in evenwicht brengen, 2-2 dus. Vervolgens was Lianne weer aan de beurt voor haar tweede potje. Lianne liet er geen gras over groeien en won vrij eenvoudig met 3-0, waardoor Wezep weer op voorsprong kwam, 2-3. Hierna mocht Harmke het podium weer betreden, de dames maakten er een spannende wedstrijd van, die in vijf games beslist moest worden, Harmke trok aan het langste eind en won dus met 2-3, wat een 2-4 voorsprong voor Wezep betekende. Annerieke mocht op het toneel komen voor haar tweede individuele potje. De gamestanden waren vrij close, maar Annerieke wist helaas niet te winnen en verloor met 3-1, waardoor Buitenpost de achterstand terugbracht tot 3-4.

Vervolgens kon Harmke aan haar laatste wedstrijd van de dag beginnen, en ze maakte het wederom erg spannend, maar wist wel weer te winnen met 2-3, waardoor de voorsprong weer 2 punten was, namelijk 3-5. Hierna speelde Lianne haar laatste wedstrijd van deze dag, ze bleek vandaag weer eens onverslaanbaar en won ook haar laatste wedstrijd, wat een mooie 3-6 voorsprong opleverde. In de laatste wedstrijd mocht Annerieke proberen om er 3-7 van te maken, helaas mislukte dit, ze verloor met 3-1, waardoor de eindstand van 4-6 op het wedstrijdformulier gezet kon worden. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd met de uiterst vriendelijke tegenstanders van vandaag, kortom een geslaagde dag.