Terugblik op geslaagde reünie

Door Liesbert Hertsenberg

Je kunt als eenling al jaren zeggen dat er een reünie georganiseerd moet gaan worden, maar dan moet je ook de eerste stappen gaan zetten. Samen hebben wij van de reüniecommissie (Jenny, Harmke, Kevin, Gert-Jan, Jan H en Liesbert) die stappen gezet en afgelopen zaterdag werd na een lange voorbereiding eindelijk een reünie gehouden voor ons cluppie.

Bekijk hier de fotoimpressie van de reunie

Bekijk hier de videoimpressie

Rond 1300 uur was de reüniecommissie paraat in de Kamphal om de laatste puntjes op de i te zetten. In de zaal werden 3 tafeltennistafels opgezet  zodat er nog een balletje geslagen kon worden. In de kantine was een grote tafel ingericht met fotoboeken, krantenknipsels en oude clubkranten.  Er was een hoek gecreëerd waar een beamer stond waar een fotopresentatie kon worden bekeken van de afgelopen jaren en men kon op een televisiescherm achter de bar een filmpresentatie bekijken over onze nu spelende jeugd.

Rond 1400 uur kwamen de eerste leden en oud-leden binnen druppelen. Af en toe moest er even goed gekeken worden om de herkenning te krijgen maar over het algemeen was het gelijk van ik ken jouw en wat leuk om je weer eens te zien. Er werden gelijk de nodige anekdotes gedeeld wat menig vrolijke gezichten opleverde.

Om omstreeks 1500 uur werden de genodigden verwelkomt door onze voorzitter Bert van Weeghel.  Hij had een hele speech voorbereid. Dat Jan Hertsenberg op het idee kwam een reünie te organiseren omdat hij zelf al 40 jaar lid is van onze vereniging. Dit was niet alleen de reden om dit te organiseren maar als je al zolang lid bent en je hebt verscheidenen leden zien gaan maar ook komen wordt je wel nieuwsgierig naar wat er van die oud-leden geworden is. Mede door gesprekken met één van de oprichters Willem Koster werd Jan steeds enthousiaster.

Bert wist nog te vertellen dat in de sneeuwbesstraat de SRV wagen voorbij kwam. Eerst werd er fris en snoep bij Wielink aan de wagen gekocht, na mate men wat ouder werd kochten ze bier en chips. Dit waren super middagen.

Ook werd er stil gestaan bij het overlijden van twee leden. Onze voorzitter Leo Koopman die veel voor onze vereniging betekend heeft en waar onze vereniging heel erg veel aan te danken heeft. Hij is tijdens het spelen van een competitie wedstrijd overleden. Maar ook Gert v ’t Hul die tijdens zijn werkzaamheden op het werk werd bedolven onder een lading aluminium.

Na deze speech kon iedereen zijn gang gaan en wie zin had kon een balletje slaan. Dit werd dan ook fanatiek gedaan gezien de verhitte gezichten die uit de kleine zaal kwamen.
Ook werd onder het bekijken van het materiaal op de tafel menig anekdote verteld waar soms enorm om werd gelachen.

Rond 1700 uur begonnen de meeste leden en oud-leden zich huiswaarts te begeven maar niet zonder dat ze de organisatie eerst bedankt hadden voor de geweldige middag.
De organisatie zelf kijkt terug op een gigantisch gezellige middag. Er zijn zelfs oud-leden die een aantal donderdagavonden gaan kijken of ze het leuk genoeg vinden om weer opnieuw lid te worden. Dus al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde middag.

Klik hier om het artikel in de Veluweland te lezen van 13 maart 2013

Zo’n veertig jaar is Hertsenberg nu lid van de club die jarenlang door het leven ging als Rabo Wezep en later Drost Wezep. Tegenwoordig is het dus Bosman Wezep en de initiatiefnemer mag graag terugkijken op de afgelopen tientallen jaren. “We speelden in de jaren zeventig nog niet in de Kamphal, maar in de gymzaal aan de Sneeuwbesstraat. Bijna dagelijks was ik er te vinden en dat was in de tijd dat de SRV-man op zaterdagmiddag voor de gymzaal stopte, omdat hij wist dat wij goede klanten waren.” Hertsenberg, speler van het derde seniorenteam, loopt al enkele jaren met het idee rond om leden van destijds, maar ook huidige leden, te herenigen voor een (mid)dag. “Regelmatig kom ik oud-leden tegen en als zij horen van het idee zijn ze enthousiast. Het is leuk om erachter te komen wat er van deze mensen is geworden.” De Wezeper ging (via internet) op jacht naar adressen en de teller staat inmiddels voorbij de 150. Zo kwam hij erachter dat er oud-spelers zijn die zijn ‘uitgewaaid’ naar plaatsen als Groningen, Almere en Breda. Ze worden allemaal aangeschreven met de vraag of ze 7 september van de partij zijn. Al met al hoopt Hertsenberg dat er die dag minimaal 100 (oud)leden richting de Kamphal komen. “Ik ben bezig met het verzamelen van oude foto’s en krantenknipsels. Eigenlijk zoek ik van alles wat met de geschiedenis van de club te maken heeft. Via een oud-lid heb ik diverse gegevens gekregen en die maar net van de prullenbak weten te redden.”
Er wordt een beamer-presentatie van gemaakt die tijdens de dag voorbij zal komen. Daarnaast kunnen de aanwezigen herinneringen ophalen en natuurlijk een balletje slaan. “We hebben de kantine de hele middag en avond tot onze beschikking”, vult Jenny Rotman aan. Ook zij is achter de schermen actief met de voorbereidingen. Inmiddels toont Hertsenberg een poster van een scholierentoernooi van rond 1970. Ook een handgeschreven ledenlijst uit 1966 komt voorbij. Aanmelden: reuniettvwezep@gmail.com