aug 30, 2017

Het succes van TTV Bosman

Voor TTV Bosman staat een nieuw seizoen op het punt van beginnen, een seizoen waarin het in de landelijke derde divisie uit zal komen. Julian Plette, Jeroen Rotman en broers (tevens krullenbollen) Hermen en Wiebren van de Schootbrugge vormen nu al enkele jaren de hoofdmacht van TTV Bosman. Onder de naam TTV Rabo Wezep en TTV Drost Wezep was de Wezepse tafeltennisvereniging zeer blij met een plek in de eerste klasse. Het toenmalige eerste team schommelde enkele seizoenen tussen de tweede- en de eerste klasse en TTV Bosman kon er alleen maar van dromen dat het ooit kampioen zou worden in de eerste klasse. Een 'nieuwe lichting’ spelers kon deze droom een aantal jaar later vervullen.

Julian, Jeroen, Hermen en Wiebren. De vier heren zetten TTV Bosman de afgelopen seizoenen op de kaart. Niet alleen in Wezep en in de gemeente Oldebroek, maar ook in de tafeltenniswereld. Vier jongens uit de eigen jeugd, drie van hen hebben weliswaar ook enige tijd in Kampen gespeeld (Jeroen en Julian trainen daar nog steeds), maar toch zijn ze in Wezep grootgebracht. En alle vier zullen ze bekend blijven staan als geschiedschrijvers

Hermen en Jeroen zorgden in 2009 al voor een puike prestatie. Samen met Richard Hertsenberg gingen ze in de landelijke jeugdcompetitie spelen. Hermen en Richard waren helaas te oud om door te mogen in de jeugdcompetitie en daarom duurde dit alles maar één seizoen. Jeroen Rotman maakte een jaar later bij de jeugd de overstap naar Kampen en speelde daar nog een seizoen in landelijk A.

In de tijd dat het toenmalig eerste jeugdteam in de landelijke competitie ging spelen, had nog niemand van Julian Plette gehoord. Zijn talent was op dat moment onbekend en daardoor ook onbemind. Totdat hij in 2011 de Kleine Zaal van TTV Bosman binnenkwam om daar kennis te maken met de tafeltennissport. Dat Julian een groot talent is werd al gauw duidelijk. In zijn eerste zes seizoenen ging hij elk seizoen een stapje hogerop (van de 5e- naar de Hoofdklasse) en qua percentages viel dat niet te zien. Hij verloor in deze periode zelfs drie seizoenen achtereen geen één partij (74 winstpartijen achter elkaar) en ook de twee seizoenen die daarop volgden verloor hij maar drie partijen (van de zestig). Het was enkele seizoenen later dan ook onvermijdelijk dat Julian naar het eerste seniorenteam zou verkassen.

Jeroen Rotman speelde van het voorjaar van 2012 tot en met het voorjaar van 2015 bij Kampenion, alvorens hij besloot om terug te keren bij Wezep (waar hij overigens al die tijd wel trainde en ook zeer betrokken bleef, onder andere als bestuurslid). In de tijd dat Jeroen deel uitmaakte van het eerste team van Kampen, werden Hermen en Wiebren samen met Ronald van Unen voor het eerst kampioen in de eerste klasse. Een geweldige prestatie voor de Wezepse tafeltennisvereniging, want dit was nog nooit voorgekomen. Helaas degradeerde het team in het eerste seizoen al en bij terugkeer in de eerste klasse liep het team op een haar na het kampioenschap mis.

In het najaar van 2015 was Jeroen weer terug op het oude nest en met een voorsprong van 26 punten (!) werd het team kampioen. Dit betekende dat het team na twee seizoenen afwezigheid weer terugkeerde in de Promotieklasse. In het voorjaar van 2016 eindigde het team met tien punten ruim boven de degradatiestreep en kon het zich gaan opmaken voor een nieuw seizoen in de Promotieklasse.

In het najaar van 2016, een jaar na de terugkeer van Jeroen Rotman, kwam Julian Plette als 14-jarige het eerste team versterken ten koste van Ronald van Unen (vertrok naar Hattem). Julian Plette was een welkome versterking en bewees zichzelf meteen in zijn debuutseizoen. Met een winstpercentage van 95% had hij een zeer groot aandeel in het kampioenschap in de Promotieklasse. Het kampioenschap in de Promotieklasse was wederom een bijzonder moment in de geschiedenis van de club, want ook dit was nog niet eerder voorgekomen.

Het jaar 2017 brak aan en voor TTV Bosman was het zaak om degradatie af te wenden in het nieuwe seizoen dat voor de deur stond. Toch waren er mensen van andere verenigingen die in TTV Bosman een serieuze titelkandidaat zagen. Toen Wezep na de zesde speelronde koploper was en in de zevende speelronde zelfs vier punten losstond van directe concurrent De Toekomst ging men in Wezep ook stiekem geloven in een kampioenschap. In de laatste wedstrijd van het seizoen had De Toekomst nog één puntje nodig, maar dit punt wist het niet binnen te slepen en in Wezep slaakte men een zucht van verlichting. Het kon voor TTV Bosman niet meer stuk; drie seizoenen op rij kampioen en wie weet zou het de landelijke divisie in kunnen. Op zaterdag 13 mei was het opnieuw feest, want TTV Bosman was in de promotiewedstrijd tegen DTV ’84 de sterkste en veroverde daarmee een plek in de landelijke derde divisie.

Julian Plette, Jeroen Rotman, Hermen- en Wiebren van de Schootbrugge hebben de laatste seizoenen geschiedenis geschreven voor de Wezepse tafeltennisvereniging. De vraag rest echter: waar stopt dit succes? De vier spelers zullen uiteraard alles geven om te handhaven in de derde divisie, maar daarvoor zullen ze alle vier in topvorm moeten verkeren. De laatste jaren neemt het supportersaantal ook toe bij TTV Bosman en we hopen dan ook dat het eerste team dit seizoen weer vaak aangemoedigd zal worden. De wedstrijden worden komend seizoen afgewerkt op zaterdagmiddag en op de website ttvwezep.nl kunt u het volledige programma zien. De thuiswedstrijden van TTV Bosman vangen aan om 14:00 en het debuut in de landelijke derde divisie is op zaterdag 16 september. Dan komt Stede Broec op bezoek in thuishaven ‘De Kamphal’ en zullen de Wezepers proberen om het seizoen met een positief gevoel te beginnen.