Kampioensteams

JUNIOREN

In de beginjaren van TTV Rabo Wezep is er een tweeling die een uitzonderlijk talent voor tafeltennis heeft; Bert en Gert van Ommen. In 1974 zijn deze jongens kampioen geworden in de 1e klasse van de afdeling Zwolle, waardoor er gepromoveerd wordt naar de landelijke jeugdcompetitie.

De tweeling Van Ommen kan niet alleen in de landelijke competitie terecht, zodat de beste regionale speler anno 1974, Jan van de Berg, uit 't Harde weggehaald wordt. In de competitie blijkt al gauw dat Jan de minste speler van het team is. De vereniging zit niet zo goed in de centen en Paul Hanekamp, lid van Rabo Wezep en werkzaam bij de Rabobank, krijgt de Rabobank zover, dat ze sponsor wordt van de tafeltennisvereniging. De familie Van Ommen is ook bereid om een deel van de kosten te betalen voor hun kinderen. Voorwaarde is dat er een trainer naar de Wezeper vereniging gehaald wordt. Deze trainer wordt uiteindelijk een trainster, Vera van Drielen, die zelf actief speelt in de landelijke competitie voor Be Quick. Zo kan er een volledig goed getraind team door heel Nederland de wedstrijden op zaterdagmiddag spelen. De begeleider in die tijd is Gerrit van Diepen en zijn vriend Gert Jan van de Pol wordt chauffeur. Met zijn oude auto wordt het eerste jeugdteam door Nederland vervoerd. De 5 personen krijgen in totaal f 12,50 verteringsgeld van de vereniging voor een patatje en wat drinken. De brandstofkosten worden ook nog vergoed aan Gert Jan en daar moeten de spelers het mee doen.

In de jaren die volgen verdedigen diverse junioren de clubkleuren van TTV Rabo Wezep. Dit wordt met wisselend succes gedaan.
In 1999 (ruim 25 jaar later), komt het eerste juniorenteam slechts enkele punten tekort om ook te promoveren naar de landelijke jeugdcompetitie. Het is niet te hopen dat we weer een kwart eeuw moeten wachten op zo'n prestatie ...

SENIOREN

De seniorenteams van TTV Rabo Wezep hebben de prestaties van de jeugd nooit kunnen evenaren. Over het algemeen is de hoofdmacht vertegenwoordigd in de 2e klasse van de afdeling Zwolle. Het komt een enkele keer voor dat er gepromoveerd wordt naar het hoogste afdelingsniveau, maar dit is altijd voor tijdelijke duur. Onder andere in 1989 wordt dit bereikt, evenals in 1996 en 1998. In het nieuwe millennium wordt het aanzienlijk moeilijker om zelfs maar kampioen te worden in de 2e klasse. Dit wordt veroorzaakt doordat de landelijke 4e divisie gaat verdwijnen, zodat de diverse klassen sterker gaan worden.

Het huidige eerste seniorenteam bestaat in deze samenstelling sinds 1997. In de voorjaarscompetitie 2000 komt dit team wederom uit in de 2e klasse van de afdeling Zwolle.